BAHASA AREMA YANG HAMPIR PUNAH (Bagian VIII) STW Super

BAHASA AREMA YANG HAMPIR PUNAH

BAGIAN VIII

STW Super

Oleh: Djoko Rahardjo*)

Ayas karo nawak-nawak rontak, iku mau, dino Ubar, ongos Mei 2012, ngayambes Lohor nok Masjid Al-Hikmah UM. Sing ngisaki ijakan Ebes Ijak Khusaeri. Topike adate Genaro Bara Jahilyah. Onok agit perkoro sing asaibe diidrekno karo Genaro Bara Jahiliyah. Nomer utas, nompo umat kudu gupuh karo suguh. Nomer aud, ngisaki ojir nang aradus utawo nawak sing kadit osi ngrayab ngatu. Nomer agit, kudu uwam niwak karo rondes kewut.

Umat utowo aradus sing oket nang hamure ewed, sing kudu rudit karo nakam sing kane-kane. Lek kanyup ramak sing tahes karo nakaman sing oyi kudu diisakno nang genaro-genaro maeng. Umpamane nakaman oges otos, oges etas, oges lecep, uhat runcap lan liyo liyane. Asropane koyok wedang ipok, wedang usus, wedang het, es runcap lan liyo-liyane. Ojok diisaki srop topi miring mundak genarone idad kubam. Hehehe….

Ngisaki raijo nang arados utawa nawak sing kadid osi nyaur ngatu. Asaibe arados utowo nawak sing kadit osi nyaur ngatu sebab kanake ditagih ojir SPP tekok halokesane. Kadang kana utawo ojobe tikas lan kudu ukut obate. Nah…, genaro-genaro sing koyok wanyok iki kudu diisaki raijo. Dadi umak karo ayas kadit helob tidem. Awake ewed lek itam kadit ngawab raijo, hadepes rontom, libom, hamur lan liyo-liyane. Paling-paling ngawab kain utowo lawon gawe mbungkus awake ewed. Iku lek itame nok daratan utowo hamur. Lha lek itame nok kusam nang segoro? Paling-paling awake ewed dinakam karo kawi sing edeg. Onok crito genaro-genaro sing itam numpak tawasep. Blaaar…, mbledos nok awang-awang koyok critane penumpang sing numpak tawasep Adam Air. Yok opo Sam idade genaro-genaro maeng. Koyok kawi peyek! Hehehe….

Uwam ibar utowo niwaki rondes sing kewut. Genaro-genaro nganal iku asaibe uwam niwak karo rondes sing enom, uya, tahes, komes, semlohe, kanyab ojire, lan kadit kanyup kana. Pokoke Rondes STW Super! Rondes STW Super iku opo Sam? Wah… kadit oyi! Rondes STW Super singkatan tekok Rondo Setengah TuWo sing Super, Hehehe…, Lha…, jarene Pak Ustadz kudu uwam niwak karo Rondes Kewut sing untune karek aud. Koyok lagune kera-kera licek sing unune: “Nenek sudah tua giginya kecanthol di jendela, trek jing, trek jing olala burung Kakak Tua”. Waduuh…, keliru! Bukan begitu liriknya…, salah lagi. Maaf…, penulisnya sudah tua. Sering pikun.

Sebelum penulis menerjemahkan ke dalam bahasa Indonesia, penonton…, eh keliru…, pembaca apa ada yang bersedia menerjemahkannya? Lumayan…, ongkos atau HR nya per paragrap satu mangkok Pangsit Mie di Warung Pujasera KPRI UM. Nayamul ho….

Malang, 9 Mei 2012
*) Djoko Rahardjo, Staf Subag Sardik BAAKPSI UM

Komentar ditutup.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.