BAHASA AREMA YANG HAMPIR PUNAH BAGIAN X

BAHASA AREMA YANG HAMPIR PUNAH

BAGIAN X

Astep Perniwakan Anang Karo Ashanti

Oleh: Djoko Rahardjo*)

Wulan Bajar kanyab astep perniwakan. Astep perniwakan sing paling edeg, yoiku niwake Sitra Anang Hermansyah karo Ashanti. Jarene Ahmad Dhani, astep perniwakane Anang karo Ashanti sing paling edeg sak Negara Indonesia, ngluwihi niwake kanae presiden. Umat sing oket kiro-kiro onok tapme ubir genaro. Sing oket onok pejabat, mantan pejabat, sitra lan liyo-liyane. Sing oket libome laham-laham. Nekapane yo oyi-oyi! Kodew-kodew sing oket, yo uya-uya. Waduh…, Rina Gunawan sing idad event organizer rikipane munyer koyok kekean. Endi sing ngatur tarus izin menikah, akad nikah, upacara adat, hotel, tata rias, transportasi, catering, keamanan lan liyo-liyane.

Rabak sing utem nok teve, utapes sing digawe Anang karo Ashanti ukut nok Italia. Orip regane utapese? Wah…, yo laham ker! Nekapane genaro aud dirancang karo perancang nekapan sing terkenal. Orip yo biayane astepe genaro wanyok iku? Onok aud milyard rupiah? Mungkin osi lebih! Kiro-kiro genaro sing oket ngisaki ojir sing digawe kado utuwo buwuhan orip yo? Lek ndelok sing oket iku pejabat, mantan pejabat utowo sitra, orip yo ojir buwuhane? Umpomo genaro utas ngisaki ojir buwuhan utas juta rupiah, amplope yo kandel! Iku lek utas juta, lha lek hulupes juta rupiah? Amplope lak edeg ker? Bayangno genaro tapme ubir dipingkno ojir/raijo utas juta rupiah. Kotake raijo ukurane sak orip ker?

Aurel, kanae kodew Anang karo Krisdayanti, ngomong nok acara astep perniwakan Ebese Nganal, ojok sampek Ebes Kodewne sing ranya (Ashanti) dikletehek karo genaro nganal, koyok Ebes Kodewne (Krisdayanti). Kerae trauma. Sakjane okete ojobe Krisdayanti sing ranya kadit dingenesi. Tapi kerae yo naisak karo Ebese Kodewne.

Ayas itab kadit diisaki tarus undangan ibare Anang karo Ashanti. Lek umpomo diisaki temenan…, ayas buwuh orip yo? Kiro-kiro rayaban ayas sak wulan siba hebag, hehehe… Wis gak etak rikip ibare/niwake Anang karo Ashanti. Saiki…, ayas rikip tarus undangan perniwakan sing diisakno nang ayas, kiro-kiro onok hulupes. Lek utas undangan kudu ngisaki ojir amil hulup ubir, berarti ayas kudu duwe ojir paling setitik yo amil sutar ubir. Hem…, langgat kewut ojir rayaban wis siba, kate ngatu nang KPRI kadit osi. Ngenteni raijo “lauk-pauk” kadit utem-utem. Yok opo ker ayas iki? Opo osi ngatu nang umak? Hehehe…..

Sayembara!
Barangsiapa dapat menerjemahkan tulisan ini ke dalam bahasa Indonesia
maka akan mendapat hadiah setiap paragrap satu mangkok pangsit mie di Pujasera UM.

Malang, 22 Mei 2012
*) Djoko Rahardjo, Staf Subag Sardik BAAKPSI UM

Komentar ditutup.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.